Ács Dóra

STORE INSIDER

A 90-es évek elején könyvszerkesztőként dolgozott, majd alapító szerkesztőként a Piactükör című, B2B fogyasztóvédelmi újságot szerkesztette. Ebben az időszakban rendszeresen írt az egykor volt, fogyasztóknak szóló TESZT magazinban is. Ezt követően négy évig dolgozott szerkesztőként az Élelmiszer szaklapnál. Onnan távozva rövid kitérő után a BOR és PIAC magazin szerkesztője, majd főszerkesztője lett. 2007-ben visszatért az Élelmiszer szaklaphoz, amelynek azóta is a főszerkesztője. 2013-ban, az új trafikrendszer bevezetésekor részt vett a Tobacco magazin kitalálásában, alapító főszerkesztőként ő jegyezte a dohányipari szaklap első lapszámait.  Az Év Boltja versenyt 2015-ben az ő irányításával indította el az Élelmiszer szaklap, amely 2019-től Store Insider néven jelenik meg. 

Dr. Cselényi Tibor

McDonald’s Magyarország

Szentpéterváron szereztem orvosi diplomát 1989-ben. Orvosi mikrobiológiából szakvizsgáztam és ezen a területen dolgoztam 1996-ig a Fővárosi Szent László Kórházban. 1996 februártól dolgozom a McDonald’s-nál, ahol a kezdetekben az élelmiszerbiztonsági rendszerek (HACCP, Élelmiszerbiztonsági auditok) kiépítése volt a feladatom. Emellett szereztem meg második diplomámat 2000-ben a Kertészeti Egyetem Élelmiszerkémia Tanszékén, Élelmiszeripari Minőségfejlesztő Szakmérnökként. Ezzel egy időben vettem át a Minőségbiztosítási osztály irányítását, aminek keretén belül többek között felelek beszállítóink és termékeink fejlesztéséért, a beszállítók által üzemeltetett élelmiszerbiztonsági és minőségügyi rendszerekért, alapanyagaink biztonságáért és minőségéért. Fontos feladatom az éttermeinkben üzemeltetett élelmiszerbiztonsági rendszereink felügyelete és fejlesztése, üzemeltetési eljárásaink minőségügyi rendszereinkbe illesztése és fejlesztése. A vállalat különböző osztályaival szoros együttműködésben dolgozom márkánk hírnevének megerősítésén, mint például a Mekilexikon transzparencia program. Élelmiszerjog területén a jogalkotókkal és hatósági ellenőrző szervekkel folyamatosan kapcsolatban állok a vállalatunk jogszerű tevékenységének biztosítása érdekében.

Szabadidőmet családi körben vagy sporttal, olvasással és zenével töltöm a legszívesebben.

Dr. Némedi Erzsébet

Expedit Nodum Kft.

Élelmiszeripari mérnök, biotechnológus, az élelmiszer-tudományok doktora. Közszférában és versenyszférában is tapasztalattal rendelkezik élelmiszer- és étrend-kiegészítő termékek kutatása, fejlesztése, hatékonyságvizsgálata, klinikai vizsgálata, illetve piaci szabályozása területén.

Dr. Sebők András

Campden & Chorleywood BRI Magyarország

A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft tanácsadója, nyugalmazott cégvezetője. Okleveles vegyészmérnök (BME Vegyészmérnöki Kar), a kémia tudomány kandidátusa, élelmiszer-kémia PhD, a management  tudományok diploma (Brunnel Egyetem, UK). 

Több mint 46 év gyakorlati tapasztalat az élelmiszeripari kutatás-fejlesztés-innováció, oktatási és tudásátadási programok vezetésében és megvalósításában. Jelentős nemzetközi és hazai tapasztalatokkal rendelkezik a termékfejlesztés, az élelmiszer-feldolgozási technológiák, az élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási rendszerek kialakítása, működtetése és auditálása, az élelmiszerhigiénia, az ICT és a fejlett gyártási megoldások élelmiszeripari alkalmazása és a marketing területén

Az Európai Élelmiszer- és Italfeldolgozók Szövetsége (FoodDrinkEurope, Brüsszel) Kutatási és Innovációs munkacsoportjának elnöke, a magyar EIT Food Hub vezetője.

Jelentős nemzetközi projekt irányítási tapasztalata van, több mint 25 FP6, FP7, H2020, HORIZON Europe és számos egyéb nemzetközi K+F és tudásátadási és képzési projekt résztvevője. 61 tudományos közlemény szerzője, mintegy 30 ipari jó gyakorlat útmutató szerzője, szerkesztője, több mint 80 nemzetközi konferencia előadás szerzője.

Murányi István

KOSMOS

Vegyész-közgazdász vagyok, 1995 óta képviselem a magyar kozmetikai és háztartás-vegyipari szakmát, mint a KOZMOS főtitkára.

Karrieremet, mint kozmetikai fejlesztő kezdtem, azóta a szakmát és a vegyipart érintő számos műszaki, jogi és kommunikációs projektben vettem részt hazai és európai uniós szinten is.

Vegyipari szakértőként az EU Bizottság nevében nem uniós országokban is tevékenykedem.

Nagy Miklós

CSAOSZ

Nagy Miklós a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetségnek (CSAOSZ) 2006-ban lett a munkatársa és 2010 óta tölti be az ügyvezető főtitkári feladatkört. Több mint 40 évtizedes szakmai pályafutása során végig csak csomagolástechnikával foglalkozott. Jelenlegi feladatkörében a fenntartható csomagolások megvalósításához kapcsolódó ismeretterjesztő munka mellett a szakterület érdekképviseletének színvonalas ellátását tekinti kiemelet feladatának.

Schäffer Dániel

STORE INSIDER

Több, mint 10 éve újságíró-szerkesztő. FMCG-vel és kereskedelemmel 2010 óta foglalkozik: dolgozott a Hvg.hu-nak, a Mai piacnak, a Termékmix magazinnak, a Tudatos Vásárlók magazinjának. Az Élelmiszer szaklaphoz 2018-ban csatlakozott, részt vett a lap megújításában, a Store Insider létrehozásában. Vesszőparipái a fenttarthatóság; a technológia; a kereskedelem és a civil szféra kapcsolatai.        

Ungi Zsófia

NIQ

Ungi Zsófia 2022. júliusától a NIQ kereskedői osztályának magyarországi vezetője. A hazai kiskereskedelmi láncokkal folytatott együttműködésekért felel. Csapata rendszeres riportokkal, elemzésekkel és tanácsadással támogatja a partnerek üzleti tevékenységét.

Zsófia több mint 10 éves NIQ tapasztalattal rendelkezik. Korábban üzletfejlesztéssel foglalkozott, valamint kihelyezés és választék menedzsment területen dolgozott, melyet helyi, majd regionális szinten is vezetett.

Mindemellett kereskedői tapasztalata is van, dolgozott a Tesconál és a Shellnél, gyakornokként pedig a MOL-nál is.

AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI szempontonként 1-10-ig:

  • A pályázott termék eredetisége, különlegessége, kreativitása, mennyiben jelent újat a hazai FMCG-piac számára, milyen új fogyasztói igényt elégít ki vagy inspirál a termék
  • A pályázott termék érthetősége, átláthatósága a megcélzott piac számára
  • A termék esztétikai és funkcionális minőségének összhangja
  • A pályázott termék társadalmi hasznossága

 

AZ ÉRTÉKELÉS MENETE:

Valamennyi érvényes pályázati anyagot a nevezési határidő után szakértő zsűri bírálja el személyesen, 1-től 10-ig terjedő skálán értékelve azokat. A zsűri tagjai: kis- és nagykereskedelmi láncok beszerzői, K+F területen dolgozó szakemberek, piackutatók, marketingszakemberek.

 

Személyes főzsűrizés

A döntőbe került termékek közül a zsűri tagjai közösen választják ki a kategóriagyőzteseket. Itt kerül sor az első kategória mintáinak zsűrizésére is.

Minden főkategóriában több díj osztható ki. Így például külön food és nonfood termékek kaphatnak díjat, illetve az alkategória szerinti megosztás szerint is kioszthatók további elismerések, hiszen mindegyik nevezett termék a saját termékkategóriájában, saját piacán lehet újdonság, innováció.

A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy egyes kategóriákban – elegendő nevezés vagy megfelelő színvonal híján – ne válasszon győztest, vagy shortlist-et sem állít össze.